Kiedy rodzina powiększa się po raz pierwszy, rodzice mogą czuć się zagubieni. Muszą poznać maluszka, by dobrze odpowiadać na jego potrzeby. Nie inaczej sprawa ma się z posiłkami. O ile w pierwszych miesiącach mleko jest jedynym daniem dziecka, o tyle w późniejszym etapie już może pojawić się mnóstwo pytań. (więcej…)
„Zielona seria. Naturalne środki czyszczące. Ekologiczne sposoby na sprzątanie domu” Fern Green
Moda na bycie ekologicznym trwa w najlepsze. Bez trudu można podnieść poziom swojej wiedzy na temat zdrowego trybu życia. Zostajemy niekiedy zasypywani przypomnieniami, że warto uprawiać sport lub chociaż porzucić samochód i pokonać pieszo kilka przystanków w drodze do pracy. Podobnie rzecz ma się odnośnie zdrowej żywności. W Internecie bez...
„Zdrój” Barbara Klicka
W ośrodkach rehabilitacyjnych życie nieustannie tętni. Kuracjusze prócz zajęć mających na celu poprawę ich zdrowia i funkcjonalności, mają też szansę zakosztować smaku beztroski i zabawy. Wieczorki taneczne, spotkania przy kawie, wycieczki... to wszystko zbliża do siebie ludzi, którzy przez jakiś czas mieszkają pod tym samym dachem. Barbara Klicka postanowiła pokazać...
„Tylko paleo” Wasiliev Amelia, Wasiliev Alex
Jak twierdzi pomysłodawca diety, każdy człowiek może ją stosować. Wszyscy bowiem jesteśmy do niej genetycznie przystosowani. Dr Loren Cordain podkreśla, że w diecie paleo nie chodzi tylko o prawidłowe odżywianie. Ruch na świeżym powietrzu to coś, bez czego żadna zdrowa żywność nie wpłynie korzystnie na odpowiednie funkcjonowanie organizmu. (więcej…)
„Tylko napary” Fern Green
Dostarczanie odpowiedniej ilości płynów do organizmu to sprawa szalenie ważna dla naszego zdrowia. Wszyscy codziennie sięgamy po różnorakie napoje. Na sklepowych półkach mamy szeroki wybór mniej lub bardziej zdrowych soków i napojów o całej gamie smaków. Także ciepłe napary towarzyszą nam każdego dnia. (więcej…)
„Jajko” Pilitowska Katarzyna, Pilitowska Zofia
Jajka nikomu nie trzeba przedstawiać. Często spożywamy je w porze śniadania, obiadu czy kolacji. Od czasu do czasu mogą pojawić się na naszym stole także jajka faszerowane, na słodko bądź w jakiejkolwiek innej formie. Pomysłów na wykorzystanie tego produktu jest mnóstwo. Każdy z pewnością wybierze coś dla siebie. Można by...
„Wegańskie słodycze” Karolina Gawrońska
Któż z nas nie przepada za słodyczami? Zazwyczaj chętnie sięgamy po różne łakocie. Stając przed sklepową półką możemy mieć pewność, że przynajmniej chwilę przyjdzie nam się zawahać przed dokonaniem wyboru. Często w efekcie w koszyku znajduje miejsce kilka różnych przysmaków, które chętnie podbieramy oddając się rozrywkom czy też pracy przy...
„Hazana Kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata” Paola Gavin
Na eksperymenty w kuchni wielu z nas nie może sobie pozwolić zbyt często, głównie przez brak czasu. Jednak warto czasami urozmaicić swój jadłospis, nie tylko dodając nowe składniki lub też niektóre odejmując na rzecz tych zdrowszych, lecz przejść w zupełnie inny rejon świata i poznać inne smaki. Być może zachwycą...
„Szafran mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni” Samar Khanafer
Już od dłuższego czasu mamy mnóstwo okazji, żeby poszerzyć swoją wiedzę na temat zdrowego trybu życia. Wszystko to za sprawą coraz to nowszych poradników pojawiających się w zasięgu ręki. Zapewne już nie musimy zadawać pytań, co robić by czuć się dobrze, mieć więcej energii i siły do zmierzenia się z...
„Dwanaście życzeń” Karolina Głogowska, Katarzyna Troszczyńska
Zważywszy na fakt, że zostaliśmy dosłownie zasypani świąteczną literacką lawiną, warto już teraz zacząć przygodę z książkami skrywającymi w sobie bożonarodzeniową fabułę. W końcu rozpoczął się grudzień, nie będzie lepszego momentu na takie właśnie pozycje. Kolejną propozycję wysuwa wydawnictwo W.A.B. Kusi piękną okładką i obiecuje wspaniałe chwile z lekturą. (więcej…)