Targi żywności ekologicznej i zdrowego stylu życia

tareco

Zapraszamy na III edycję TARGÓW ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ I ZDROWEGO STYLU ŻYCIA, które odbędą się w dniach 26-27 listopada 2016 w Hali IASE, ul. Wystawowa 1 we Wrocławiu w godz.10:00-17:00. Targi umożliwiają promowanie żywności ekologicznej, poszerzenie wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania, dietetyki oraz korzyści płynących z aktywnego stylu życia.


Jeżeli zastanawiasz się:

– Czy da się sprawić, aby święta były słodkie i zdrowe?

– Jak utrzymać ciało i umysł w dobrej formie?

– Jak przygotować tradycyjny zakwas na barszcz wigilijny?

– Jak stworzyć kosmetyki naturalne w domowym zaciszu?

– Na co zwracać uwagę czytając etykiety żywnościowe?

– Jak poradzić sobie z alergiami pokarmowymi?

PRZYJDŹ NA TARGI TAR-ECO!


W programie m.in.

• wykłady i prelekcje dla firm z branży oraz odwiedzających prowadzone przez ekspertów z dziedzin nauk o żywieniu, pasjonatów i praktyków – m.in. owoce i warzywa w profilaktyce zdrowia, wiem co jem – jak czytać etykiety na produktach spożywczych i unikać pułapek producentów;

• prezentacje produktów i degustacja;

•  bezpłatne badania i konsultacje – m.in. pomiar cukru, pomiar ciśnienia, pomiar tkanki tłuszczowej i BMI, analiza składu masy ciała. Badania i konsultacje lekarskie są kierowane m.in. do osób po przebytym zawale serca, udarze mózgu, osób chorujących na cukrzycę;

• porady specjalistyczne;

• konkursy dla odwiedzających z atrakcyjnymi nagrodami;

• pokazy i warsztaty w STREFIE PREZENTACJI m.in. pokaz kulinarny Piernikowe wariacje, warsztat przygotowania zakwasu na barszcz wigilijny, zdrowych słodkości, a także zdrowych koktajli, soków i smoothie;

• pokaz ćwiczeń dla każdego: kalistenika oraz stabilizacja jako świetna forma treningu, zabawy oraz zabezpieczenia ciała przed kontuzjami;

• błyskawiczne ćwiczenia na energię i dobry nastrój „Szczęście masz w sobie”.ZAKRES TEMATYCZNY Targów TAR-ECO:

• żywność pochodząca z upraw ekologicznych;

• żywność regionalna;

• wysokiej jakości miody;

• makaron, mąka, kasza, ryż;

• przetwory mleczne i jajka;

• oleje i oliwy;

• herbata, kawa, kakao;

• soki tłoczone, napoje, syropy;

• przetwory z owoców i warzyw;

• zioła i suplementy diety;

• witaminy i minerały;

• ekologiczne wyroby mięsne i wędliny;

• słodycze;

• kosmetyki naturalne;

• piwa rzemieślnicze;

• zdrowy styl życia;

• diety wegańska, wegetariańska, bezglutenowa;

• dietetyka

Więcej informacji na stronie www.wigor-targi.com oraz facebook.com/ecotar2016