Tran – smaczny i naturalny sprzymierzeniec odporności

tran omega 3

Tran przez jednych jest kochany, a przez innych – za swój specyficzny zapach i smak – znienawidzony. Lecz to już historia. Teraz tran dostępny jest w wielu wspaniałych smakach!

Każdy z nas zdaje sobie sprawę z jego dobroczynnych właściwości oraz wie, jak duże odgrywa on znaczenie w naszej diecie, wpływając jednocześnie na poprawę stanu zdrowia. Tran potrafi doskonale poprawić naszą odporność. Praktycznie każdy rodzic, który podawał swojemu dziecku przez kilka miesięcy tran przyznaje, iż jego maluch mniej chorował.

Jak to się dzieje? Otóż ten niepozorny rybi olej zawiera ogromną ilość witamin A i D, które mają ogromny wpływ na odporność człowieka. Kolejną zaletą tranu jest wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3. Wzbogacenie diety w owe kwasy wspomaga prawidłową pracę serca, przyczynia się do dobrego funkcjonowania mózgu oraz w połączeniu z witaminą A doskonale wpływa na prawidłowe widzenie.

Obecnie na naszym rynku tran, jako suplement zdrowego odżywiania, występuje pod wieloma smacznymi postaciami. Począwszy od tranu w płynie, występującego w wielu smakach, poprzez kapsułki a kończąc na uwielbianych przez dzieci żelkach.

Jako mama dwójki dzieci z czystym sumieniem mogę zapewnić, że dzieci szybko przyzwyczajają się do obecności tranu w codziennej diecie. Co więcej same upominają się o niego. Jest to wielka radość dla mnie, gdyż jak każda matka pragnę wszystkiego, co najlepsze dla moich dzieci.

Polecam wszystkim mamom, aby wzbogaciły dietę swoich dzieci w tran. Także dorośli powinni go spożywać, ponieważ przykład dla naszych maluchów idzie z góry, dzieci są mądrymi obserwatorami i najlepiej przyswajają wiedzę, która podparta jest praktycznym przykładem, a nie tylko teorią. Nie muszę chyba dodawać, że skutki nauki będą zauważalne nie tylko dla nich, ale i dla nas dorosłych, wszak nasze serce, mózg oraz odporność zasługują na jak najlepsze traktowanie przez całe życie.

Autor: Kamila Ozgowicz