Dzisiaj tj. 20 marca o godz. 10.00 na Nowym Targu rusza Jarmark Produktów Świeżych.
Na 24 stoiskach będzie można kupić owoce, warzywa oraz ich przetwory, wędliny, w tym produkty z dziczyzny, ryby świeże i wędzone, chleby pieczone w piecach opalanych drewnem, obwarzanki i precle, mąki ze zbóż pierwotnych, kasze, produkty bezglutenowe i bezcukrowe, biooliwy z oliwek, krowie, owcze i kozie sery dojrzewające, pesta wielosmakowe, jogurty i twarogi, miody, soki owocowe tłoczone na zimno, susze owocowe, jajka, kwas chlebowy. Jak zapewniają organizatorzy, wszystkie produkty wytwarzane są metodami naturalnymi.
Czwartkowa inauguracja sezonu na Nowym Targu odbędzie się pod hasłem „Wiosenny detoks”. W planach jest wielkie komponowanie koktajli witaminowych oczyszczających organizm po okresie zimy.
„Wiosenny detoks” to początek atrakcji. – W tym roku na jarmarku nie zabraknie wydarzeń specjalnych, zapraszamy na ciekawe warsztaty i pokazy.
Od marca do października Jarmark Produktów Świeżych na wrocławskim Nowym Targu organizowany będzie co tydzień w czwartek i w piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy). Stoiska można odwiedzać od godz. 10.00 do 20.00.