Zdrowy styl życia

Oceń artykuł:
( 1 Głos )

Klub miłośników herbaty z CejlonuW XXI wieku praktycznie każdy sklep wprowadza różnego rodzaju akcje promocyjne dla klientów, między innymi możliwość dołączenia do najrozmaitszych klubów. Ma to zachęcać do częstszych zakupów, ale przede wszystkim do kupowania konkretnych produktów oferowanych przez sklep. Klient, który dzięki zakupom ma możliwość skorzystania z promocji, przywiązuje się do danego miejsca.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

smogGdy w wyszukiwarkę internetową wpiszemy hasło „smog”, otrzymamy w trybie natychmiastowym ogromną ilość informacji. Nic dziwnego. Ten temat ostatnio nie schodzi z głównych stron gazet i portali internetowych. Z problemem borykają się już nie tylko duże miasta, lecz również mniejsze miasteczka. Szczególnie zagrożone są tereny położone w dolinach.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

yedzo graWprowadzanie do menu dzieci i młodzieży produktów takich jak warzywa, owoce czy kasze nie zawsze jest proste. Tak jak najmłodszym można przemycać pożądane produkty za pomocą zup, przecierów czy innych przygotowanych dla nich posiłków, tak w przypadku starszych może być to niemożliwe. O sposobach na przekazywanie wiedzy i utrwalanie prawidłowych nawyków żywieniowych opowiada dietetyk, ekspert programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo” Katarzyna Zadka.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

walentynki miłośćŚwiętowanie Walentynek ma swoich zwolenników i przeciwników. Ci drudzy twierdzą, że to tylko kopiowanie amerykańskiego święta, a dowody miłości powinniśmy okazywać przez cały rok. Słusznie, ale to tylko teoria. Niewielu z nas, w zabieganym życiu, ma czas na codzienne pielęgnowanie związku. Jest to rzecz, nad którą stale powinniśmy pracować i dążyć do tego, by wyznawać miłość drugiej osobie nie tylko jeden dzień w roku. Do tego dążmy. Ale nie przeszkadza to w tym, żeby w walentynkowy wieczór spędzić miło czas i obdarzyć się wzajemnym ciepłem. To przecież zawsze jeden raz więcej.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

bazylia właściwościBazylia (Ocimum basilicum) to roślina pochodząca z Azji Południowej, znana jest jednak głównie jako jedna z podstawowych przypraw kuchni śródziemnomorskiej. Występuje w wielu odmianach, wśród których najpopularniejsza jest bazylia właściwa, cytrynowa, grecka oraz tajska. Znana i podziwiana już w starożytności, nazywana była przez Greków „królową wszystkich ziół”, a we Włoszech noszona w klapie przez mężczyzn, w celu przyspieszenia znalezienia partnerki.

Więcej…
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.