Zdrowe żywienie

Oceń artykuł:
( 1 Głos )

miodyLipowy, gryczany, manuka – czy kupujemy miód dobrej jakości? Inspekcja Handlowa w II kwartale 2018 r. zbadała 269 partii miodu, miała zastrzeżenia do 48 z nich. Wątpliwości wzbudziło przede wszystkim oznakowanie, mniej dotyczyło składu.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 0 Głosów )

sezamSezamie, otwórz się – to stwierdzenie nie odbiega tak wiele od rzeczywistości, bo faktycznie sezam podczas dojrzewania pęka i otwiera się. Te małe jasne ziarenka stanowią prawdziwe bogactwo składników odżywczych, które wspierają organizm w walce z chorobami układu krążenia, nowotworami, osteoporozą, a także opóźniają procesy starzenia. Warto włączyć je do swojej diety.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

dynia ciastoDynia to bezkonkurencyjna królowa jesiennych stołów. Kochamy ją za smak i wygląd. Jej ogromnym atutem jest niska kaloryczność oraz duża zawartość wartości odżywczych i witamin. Dlaczego warto ją jeść?

Więcej…
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.