Zdrowe żywienie

Oceń artykuł:
( 1 Głos )

ryby dietaPełne witamin, białka, kwasów tłuszczowych omega–3 – ryby są prawdziwą kopalnią substancji odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. – Ze względu na swoje wartości odżywcze mięso ryb powinno być stałym elementem naszego jadłospisu – zauważa Agnieszka Piskała, najbardziej opiniotwórcza dietetyczka w Polsce. Niestety z roku na rok jemy coraz mniej ryb i te dane martwią specjalistów.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 2 Głosów )

yerba mateYerba mate, nazywana też czasami herbatą paragwajską lub misyjną, jest naparem przyrządzanym z liści ostrokrzewu paragwajskiego. Dawniej popularna głównie w Ameryce Południowej, stała się obecnie jednym z najpopularniejszych energetycznych napojów na świecie. Dlaczego warto po nią sięgnąć?

Więcej…
Oceń artykuł:
( 8 Głosów )

botwinka właściwościMłode korzenie i liście buraka ćwikłowego, inaczej botwinka, to ogromna dawka minerałów i witamin. Była wykorzystywana już w IV w. p.n.e. Korzyści ze spożywania botwinki są zaskakujące, a jej wartości niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 2 Głosów )

rabarbar zdrowieRabarbar, warzywo o charakterystycznym, ostrym smaku, już od tysięcy lat jest stosowane zarówno w celach kulinarnych, jak i zdrowotnych. Ma pozytywny wpływ na trawienie, wspomaga oczyszczanie organizmu, pomaga w walce z podwyższonym poziomem cholesterolu, a także działa antynowotworowo. Warto skorzystać z sezonu na rabarbar!

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

Integrowana produkcja roślinJedzenie jest integralną częścią naszej codzienności. W dzisiejszych czasach nie musimy już walczyć, aby zdobyć pożywienie. Półki sklepowe wręcz uginają się od nadmiaru towarów.

Więcej…
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.