Zdrowe żywienie

Oceń artykuł:
( 8 Głosów )

botwinka właściwościMłode korzenie i liście buraka ćwikłowego, inaczej botwinka, to ogromna dawka minerałów i witamin. Była wykorzystywana już w IV w. p.n.e. Korzyści ze spożywania botwinki są zaskakujące, a jej wartości niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 2 Głosów )

rabarbar zdrowieRabarbar, warzywo o charakterystycznym, ostrym smaku, już od tysięcy lat jest stosowane zarówno w celach kulinarnych, jak i zdrowotnych. Ma pozytywny wpływ na trawienie, wspomaga oczyszczanie organizmu, pomaga w walce z podwyższonym poziomem cholesterolu, a także działa antynowotworowo. Warto skorzystać z sezonu na rabarbar!

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

Integrowana produkcja roślinJedzenie jest integralną częścią naszej codzienności. W dzisiejszych czasach nie musimy już walczyć, aby zdobyć pożywienie. Półki sklepowe wręcz uginają się od nadmiaru towarów.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 2 Głosów )

szparagiSzparagi cenimy nie tylko ze względu na fantastyczny smak, ale także za właściwości lecznicze. Pochodzą one ze wschodniej części basenu Morza Śródziemnego i Azji Mniejszej. W XVI wieku stały się popularne w Anglii oraz we Francji. W późniejszym okresie były ulubionym przysmakiem króla Ludwika XIV.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

Sałatka warzywnaDietetycy od dekad powtarzają nam, że owoce i warzywa są bardzo wartościowymi składnikami diety, po które powinniśmy sięgać jak najczęściej. Z drugiej strony, nie brak jest doniesień, że niektóre połączenia warzywno-owocowe nie służą dobremu samopoczuciu i mają pewne skutki uboczne. Dowiedz się, jakie owoce i warzywa można ze sobą łączyć, a jakie… niekoniecznie.

Więcej…
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.