Zdrowe żywienie

Oceń artykuł:
( 1 Głos )

dynia ciastoDynia to bezkonkurencyjna królowa jesiennych stołów. Kochamy ją za smak i wygląd. Jej ogromnym atutem jest niska kaloryczność oraz duża zawartość wartości odżywczych i witamin. Dlaczego warto ją jeść?

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

pomidoryPomidor to jeden z najpopularniejszych produktów w naszej kuchni. Trudno wyobrazić sobie smak wielu potraw bez czerwonego dodatku, są smaczne i zdrowe, jednak na tym nie kończy się lista zachęcająca do ich spożywania. Mają w sobie szereg właściwości, które pozytywnie wpływają na zdrowie naszego organizmu. Szczególnie istotny jest fakt, że ich spożywanie może skutecznie chronić nas przed chorobami nowotworowymi lub wspomagać walkę z nimi.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 0 Głosów )

cynamonCynamon jest przyprawą bardzo popularną w naszym kraju, kojarzącą się nam zwłaszcza z aromatyczną szarlotką oraz świątecznymi potrawami. Cynamon warto jednak stosować na co dzień, ma bowiem, poza urzekającym smakiem i aromatem, wiele właściwości zdrowotnych.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 0 Głosów )

rybyTo, co każdy Polak powinien wiedzieć o rybach, to fakt, że są bardzo zdrowe – składniki odżywcze, które zawierają są nam niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Badania jednak pokazują, że jemy ich coraz mniej. Co Polacy wiedzą o rybach, dlaczego warto je jeść i na które się decydować? Opowie o tym Agnieszka Piskała, najbardziej opiniotwórcza dietetyczka w Polsce.

Więcej…
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.