Zdrowe żywienie

Oceń artykuł:
( 21 Głosów )

Woda mineralna na stolePojęciem wody mineralnej określa się od 2011 roku każdą wodę wydobywaną spod ziemi, charakteryzującą się brakiem zanieczyszczeń. Nie każda woda mineralna jest jednak polecana do stosowania w codziennej diecie.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 5 Głosów )

Kakao - surowe ziarnaKakao kojarzy się często z dzieciństwem, bądź z błogimi wieczorami, kiedy zażywamy chwili odpoczynku i relaksu pod ciepłym kocykiem popijając gorący kubek tego napoju. Kakao to także najważniejsza część składowa czekolady, o której powstał już niejeden sonet, pieśń czy nawet film. Pobudzający zmysły aromat, inspirujący nie tylko artystów, ma korzenie właśnie w ziarnach drzewa kakaowego.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 5 Głosów )

Olej kokosowyNie od dziś wiadomo, że to, co najlepsze dla ludzkiego organizmu, natura ukryła w roślinach i ich owocach. Są one pokarmem idealnym, który stanowi doskonale wyważoną kompozycję składników odżywczych. Większości z nich przypisuje się właściwości lecznicze, zapobiegające wielu chorobom oraz regeneracyjne, a niektórym wręcz magiczne i od wieków otacza się je kultem. Jednym z nich jest kokos, owoc palmy kokosowej, który pod warstwą szorstkiej włókniny skrywa prawdziwy dar Matki Natury – bogactwo witamin, zestaw odpowiednio dobranych składników mineralnych oraz idealną kombinację nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Więcej…
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.