Zdrowe żywienie

Oceń artykuł:
( 2 Głosów )

walentynki menuJak uczcić Dzień Zakochanych? Herbalife, globalna firma z branży odżywiania, zachęca zakochane pary do wspólnych ćwiczeń i przyrządzania posiłków zdrowych dla serca. 

– Dobra kondycja serca to efekt zbilansowanego odżywiania i aktywności fizycznej – mówi Susan Bowerman, dyrektor działu edukacji żywieniowej Herbalife. – Można łatwo przygotować pyszne dania zawierające składniki mające dobroczynny wpływ na serce – dodaje.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

cheat mealNajwięcej pokus żywieniowych napotykamy wówczas, kiedy zapadła decyzja o rozpoczęciu diety. To właśnie wtedy przed oczyma pojawiają się smakowite desery, apetycznie wyglądające posiłki. Zazwyczaj silna wola szybko ulega zmniejszeniu, a po kilkunastu dniach dieta odchodzi w zapomnienie i kolejna porażka dietetyczna ląduje na naszym koncie. Co zrobić, aby wytrwać w postanowieniu? Do niedawna trzeba było uzbroić się tylko w silną wolę, natomiast teraz jest możliwy jeszcze jeden wariant, który pomoże „zaprzyjaźnić” się z dietą. Cheat meal to czasem wręcz wybawienie dla niektórych, u innych może jednak spowodować spore problemy. Do Polski zawitało zza wielkiej wody i całkiem możliwe, że zostanie na długo.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 2 Głosów )

Błonnik - dobry na trawienie i utrzymanie wagi ciałaOsoby miewające pewne problemy trawienne coraz częściej decydują się na wybór w pełni sprawdzonych i skutecznie działających metod naturalnych. Korzystanie z tych metod w doskonały sposób wpływa na poprawę stanu zdrowia oraz ich samopoczucia, co jest wyjątkowo ważne dla każdego cierpiącego na jakiekolwiek dolegliwości bólowe.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 3 Głosów )

cukierW powszechnym rozumieniu, cukier to termin określający cukier buraczany lub trzcinowy (sacharozę), który stosujemy do słodzenia. Tymczasem z punktu widzenia żywieniowego słowo „cukry” oznacza wszystkie jednocukry i dwucukry – m.in. glukozę, fruktozę, sacharozę i laktozę. Taką właśnie definicję cukrów przyjęto na potrzeby znakowania produktów spożywczych. W informacji o wartości odżywczej znajdziemy następujące pozycje: „węglowodany” oraz „w tym cukry”. Pojęcie „węglowodany” odnosi się do łącznej ilości węglowodanów przyswajalnych znajdujących się w produkcie. Dodatkowo podaje się ilość samych cukrów.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 2 Głosów )

nawyki żywienioweZdrowe odżywianie to nie tylko wybór odpowiednich składników odżywczych, ilość przyswajanych kalorii, witamin i minerałów. To także odpowiednie zwyczaje żywieniowe. Mogą one wpływać korzystnie na nasz organizm lub wręcz przeciwnie, działać destrukcyjnie. Poniżej przedstawiamy 8 nawyków żywieniowych, które mogą zaprzepaścić nasze próby odchudzania i wprowadzania zdrowej diety.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

dieta płodnościJeśli w bliższych lub dalszych planach macie powiększenie rodziny to poza przygotowaniem pokoiku, mebli i ubranek dla dziecka pomyślcie o odpowiedniej diecie. I nie mówimy tu o diecie przeznaczonej dla kobiety w ciąży, która ma zapewnić zdrowie jej i dziecku. Odpowiedni sposób odżywiania jest bardzo istotny już przy planowaniu ciąży i zwiększa szanse na poczęcie.

Więcej…
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.