Fusilli z łososiem i pesto
Pychota!
Składniki na 4 porcje:
• 400g makaronu świderki Arrighi
• 6 łyżek Pesto alla Genovese Grand'Italia
• 300g wędzonego łososia
• 1 posiekana cukinia
• 1 garść świeżej bazylii
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• 100 g startego parmezanu
Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
Szukaj w serwisie
Przepis kulinarny
Zamów darmową poradę dietetyczną
Testujemy produkty
Kalkulatory
Nazwa produktu | Liczba kalorii [kcal] w 100g |
---|---|
Agrest | 61 |
Ajerkoniak [40ml] | 128 |
Ananas | 32 |
Ananas z puszki, 1 plaster | 38 |
Anchois, filet, 1szt | 15 |
Makrela | 104 |
Przeczytałeś? Skomentuj!