Gęsta zupa z makaronem i pesto

Zupa makaron i pestoPrzedstawiamy udostępniony nam przepis na gęstą zupę z makaronem. Sami jeszcze nie próbowaliśmy zrobić takiej zupy. Jesli ktoś z Czytelniczek / Czytelników Zielonego Szlaku zrobi zupę według poniższego opisu, to prosimy o podzielenie się wrażeniami w komentarzu poniżej tego artykułu.

Składniki na potrawę dla czterech osób:

•    200 ml przecieru pomidorowego (passata) Valfrutta
•    słoiczek sosu pesto z bazylią Grand'Italia
•    100 g makaronu małe muszelki Arrighi
•    1 drobno posiekana cebulka
•    1 ząbek czosnku
•    1 drobno posiekana marchewka
•    1 łodyga pokrojonego selera naciowego
•    100 g kawałeczków boczku
•    oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
•    2 ziemniaki
•    150 g białej fasoli z puszki
•    1 l bulionu wołowego
•    100 g zielonej fasolki szparagowej
•    100 g zielonego groszku
•    sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia zupy z makaronem i pesto:

Na patelni z rozgrzaną oliwą zeszklij cebulkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler, boczek i duś razem ok 10 minut. Przełóż do garnka i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, białą fasolę, passatę oraz bulion. Zagotuj razem przez ok 30 min. Łyżką z dziurkami wyjmij trochę ziemniaków i białej fasoli, a resztę zupy zblenduj, aby była gęsta. Dodaj odłożone wcześniej ziemniaki i białą fasolę. Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane łyżką pesto z bazylią.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl

Oceń artykuł:
( 2 Głosów )
Masz pytanie?
Napisz do nas: Kontakt

Przeczytałeś? Skomentuj!


Kod antyspamowy
Odśwież

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.