Ciasteczka miodowo-owsiane

ciasteczka miodowo-owsianeSzybki sposób na deser bez pieczenia.

Składniki:

- 1/2 kostki masła
- 3 szklanki płatków owsianych
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki mleka sojowego lub wody
- 10 dag rodzynek
- 10 dag orzechów włoskich lub laskowych
- szczypta soli
- olej do smarowania


Sposób przygotowania

Rozpuścić masło. Do niego wlać mleko oraz miód. Wszystko posolić.

Do całości dodać kakao, podprażone wcześniej płatki owsiane i orzechy oraz rodzynki. Jeśli rodzynki są zbyt twarde, można je wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie. Kiedy masa wystygnie, możemy zacząć lepić nasze ciasteczka lub formować kulki. Inwencja  należy już do nas samych!. Na koniec kładziemy nasze ciasteczka na naczyniu wysmarowanym wcześniej olejem. Tak wystygnięte ciasteczka są gotowe do jedzenia.

SMACZNEGO!

Oceń artykuł:
( 2 Głosów )
Masz pytanie?
Napisz do nas: Kontakt

Przeczytałeś? Skomentuj!


Kod antyspamowy
Odśwież

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.