Pyszna pasta na kanapki (wegańska)

Smaczna wegańska pasta do smarowania pieczywa.

Składniki (na 4-5 kromek chleba):   

  • Koncentrat pomidorowy (ok. 2 łyżek)
  • Duża cebula
  • Siemię lniane (ilość wg. uznania, ja daję czubatą łyżkę)
  • Oliwki (zielone lub czarne, ok. 8-10 sztuk)
  • Pieprz
  • Kurkuma
  • Bazylia (może być świeża, może być suszona) 
Cebulę posiekać na dość drobne kawałki, dodać przeciśnięte przez praskę do czosnku oliwki (lub bardzo drobno pokrojone) oraz resztę składników. Można również dodać łyżeczkę oliwy z oliwek.

Pychota! Smacznego!

Oceń artykuł:
( 5 Głosów )
Masz pytanie?
Napisz do nas: Kontakt

Przeczytałeś? Skomentuj!


Kod antyspamowy
Odśwież

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.