Eko wydarzenia


Oceń artykuł:
( 1 Głos )

chronię lasyChronię lasy. Segreguję!” to wyjątkowa akcja edukacyjna, na którą składa się cykl wydarzeń, promujących proekologiczne postawy wśród mieszkańców Krakowa. Jej głównym tematem jest segregacja opakowań, ze szczególnym uwzględnieniem opakowań po płynnej żywności. Efektem akcji ma być podniesienie poziomu selektywnej zbiórki i recyklingu kartoników. Dodatkowo, mieszkańcy dowiedzą się, co zrobić, aby praktycznie bez wysiłku znacząco zmniejszyć swój negatywny wpływ na środowisko i chronić lasy.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 0 Głosów )

brudno tuKilkadziesiąt zlokalizowanych dzikich wysypisk, duży odzew gmin i społeczności lokalnych – to pierwsze efekty organizowanej przez Fundację BOŚ akcji #BrudnoTu. Projekt wciąż trwa. Internauci mogą uzupełniać mapę dzikich wysypisk i informować o ich istnieniu gminy, które często o nich nie wiedzą.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 0 Głosów )

nefrotestJuż 6 września (niedziela) 2015 roku, w Centrum Dializ Fresenius w Kłodzku (na terenie szpitala, za lądowiskiem dla helikopterów) będzie można wykonać bezpłatne,  proste badania krwi pod kątem chorób nerek.  By wziąć udział w akcji trzeba mieć ukończone 45 lat i wcześniej się zarejestrować. Ilość miejsc na badania jest ograniczona i wynosi  300. Akcja w Kłodzku jest częścią ogólnopolskiej kampanii NEFROTEST organizowanej przez Nefron Sekcję Nefrologiczną Izby Gospodarczej Medycyna Polska wraz z lokalnym partnerem,  Centrum Dializ Fresenius w Kłodzku.

Więcej…
Oceń artykuł:
( 0 Głosów )

warsztaty kulinarneZapraszamy na warsztaty kulinarne dla dzieci, organizowane przez Fundację Zwalcz Nudę oraz BioBazar. Są to spotkania, na których dzieci łatwo przekonają się, że zdrowo znaczy pysznie.

KIEDY? 22 sierpnia, godz. 10.00

DLA KOGO?  dzieci w wieku 4-10 lat

GDZIE? Warszawski BIOBAZAR, ul. Żelazna 51/53, Hala 4

Zajęcia są prowadzone na terenie warszawskiego BioBazaru, dzięki czemu mamy stały dostęp do najlepszych, ekologicznych produktów. W trakcie warsztatów rodzice mogą pomagać swoim dzieciom lub spędzić czas w najbardziej BIO miejscu Warszawy.

O CZYM? KOLOROWO, TĘCZOWO, OWOCOWO

Nie od dziś wiadomo, że owoce są doskonałym źródłem witamin, składników mineralnych i antyoksydantów. Ze względu na słodki smak mogą one również świetnie zastępować słodycze w codziennym jadłospisie:) Dziś na naszych stołach zagoszczą przeróżne owoce - truskawki, jagody, kiwi, nektarynki, maliny i wiele innych, z których będziemy przygotowywać pyszne, kolorowe desery. Przyrządzone potrawy nacieszą nie tylko nasze podniebienia ale także oczy ponieważ przeplatające się kolorowe warstwy wyglądają naprawdę nieziemsko!

KTO PROWADZI?

Lucyna Jakubowska jest specjalistką ds. żywienia człowieka i dietetyki a także technologiem żywności, któremu znane są tajniki produkcji wielu wyrobów, po które sięgamy każdego dnia ze sklepowych półek. Dietetyka to nie tylko nabyte umiejętności na studiach, ale także pasja i sposób na życie. Miłością do gotowania i pozytywnym żywieniem stara się zarażać wszystkich dookoła. Nauka zdrowych nawyków żywieniowych i praca z dziećmi przynosi jej dużo radości i satysfakcji. Prywatnie miłośniczka gotowania, pieczenia oraz aktywnego spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu.

ZAPISY: www.zapisynawarsztaty.pl

Ceny:

  • 20 PLN - przy płatności przelewem do wtorku do godz. 12:00 przed sobotnimi warsztatami (na 5 dni przed); ***przy płatności za miesiąc zajęć z góry - płacimy za 4 zajęcia, piąte są gratis.
  • 25 PLN - przy płatności przelewem od wtorku od godz. 12:00 do piątku do godziny 12stej – konieczne przesłanie potwierdzenia mailem na adres: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
  • 30 PLN - przy płatności gotówką na miejscu; dotyczy również zapisów w ostatniej chwili i przelewów w ostatniej chwili, czyli po godzinie 12stej w piątek. W przypadku przelewu na dzień przed - prosimy o przyniesienie ze sobą potwierdzenia na zajęcia.
Oceń artykuł:
( 1 Głos )

certyfikat stołówkiStartuje druga edycja projektu „Smacznie, zdrowo, wartościowo”, którego celem jest poprawa jakości żywienia we wrocławskich placówkach edukacyjnych. W ramach prowadzonych działań stołówki i sklepiki szkolne mogą zostać wyróżnione certyfikatem zdrowego i racjonalnego żywienia. Zgłoszenia można wysyłać do 15 maja 2015 r.

Więcej…
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.