„Jajko” Pilitowska Katarzyna, Pilitowska Zofia

jajko recenzjaJajka nikomu nie trzeba przedstawiać. Często spożywamy je w porze śniadania, obiadu czy kolacji. Od czasu do czasu mogą pojawić się na naszym stole także jajka faszerowane, na słodko bądź w jakiejkolwiek innej formie. Pomysłów na wykorzystanie tego produktu jest mnóstwo. Każdy z pewnością wybierze coś dla siebie. Można by więc zadać pytanie, skoro jajko jest powszechnie znane i lubiane, to dlaczego powstają o nim książki? Co nowego można o nim powiedzieć? Czym może zaskoczyć?

Okazuje się, że to, co wydaje nam się oczywiste na temat tego produktu, wcale takie nie jest. Katarzyna i Zofia Pilitowskie pokusiły się o ponowne przedstawienie jajka. Zgodnie twierdzą, że można je także ukisić! Bez jajka nie ma kuchni. Nie ma ciast czy sosów. Można je spożywać w takiej formie, jaka tylko przyjdzie nam do głowy. Autorki w swojej książce dzielą się przepisami, w których główne skrzypce grają jajka. Zdradzają też tajniki, jak przygotować ten najpopularniejszy produkt po światowemu.

Dzięki książce „Jajko” stajemy przed szansą, by na nowo odkryć smak jajka. Eksperymentujmy!

 

Agnieszka Miśkowiec

Oceń artykuł:
( 1 Głos )
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Więcej informacji o plikach cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu.